RECEPT ZO ŽIVOTA: Bravčové steaky z Nitry
- Úvodná stránka
- G8M8
- Časopis Slovak HERALD Czech
BRAVČOVÉ STEAKY Z NITRY
Potrebujeme:
4 bravčové rezne, 2 cibule, 3 dcl bieleho vína,
100 g masla, 1 veľká lyžica horčice, beefstock,
3 stredne veľké sladkokyslé uhorky, hladká múka
Postup:
Na suchej panvici opečieme rezne a dáme ich stranou. Do panvice pridámemaslo a nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je svetlozlatá, pridáme lyžičkumúky a miešame. Pomaly zalievame vínom. Do variaceho sa roztoku pridámerezne, podlejeme ešte trochou vývaru (beefstock alebo bujon rozpustenýv 1-2 dcl vody) a dusíme asi 50 minút (do zmäknutia). Rezne vyberieme,pomaly vmiešame horčicu, ešte lyžicu vína a pridáme jemne nakrájanéuhorky. Nakoniec vrátime mäso do panvice. Podávame s ryžou.
(Namiesto bravčových rezňov, môžu byť kuracie prsia).
Dobrú chuť!
-Magda-